Opgelet! Verleng een behaald diploma ook op tijd binnen drie jaar met de PE-regeling!

Opgelet! Verleng een behaald diploma ook op tijd binnen drie jaar met de PE-regeling!

Heb jij een DIPLOMA behaald uit het Diplomastelsel Burgerzaken (diplomalijnen 1 t/m 8 uit het Diplomastelsel Burgerzaken), dan kan je die vóór het verloop daarvan (drie jaar geldig) opnieuw verlengen met drie jaar geldigheid door het maken van het zogenaamde PE-examen (Permanente Educatie).
 
Per diplomalijn is er een PE-examen ontwikkeld, wat inhoudt dat je over een diplomalijn één groot theorie-examen (NLQF-4 diplomalijnen) maakt (+ eventueel de Actualiteitendag B1a of B1b volgt, als die module onderdeel uitmaakt van jouw diplomalijn). Daarmee actualiseer je jouw diploma en jouw kennis weer en maakt dat ook aantoonbaar met het PE-examen.
 
Het is mogelijk om in het laatste half jaar van de driejaarsperiode al een PE-examen te doen, waarbij de nieuwe driejaarstermijn ingaat op het moment dat het PE-examen over de diplomalijn wordt behaald.
Een PE+-examen is bedoeld voor degene die hun PE en daarmee hun diploma hebben laten verlopen (na drie jaar). Een PE+-examen is een PE-examen plus de vaardigheidsmodules V1 en V2 (voor een basisdiplomalijn) of S0 voor een diplomalijn op specialistniveau.
 
Tip: Zet een melding aan!
Je kunt nu in jouw account achter een behaald certificaat of diploma een melding aanzetten om een herinnering te krijgen per e-mail over wanneer jouw certificaat of diploma gaat verlopen (2, 3 of 6 maanden voor het verlopen van jouw certificaat/diploma). Zie ook dit nieuwsbericht. Maak hier gebruik van, zodat je op tijd bent met jouw hercertificering van een B1a/B1b of S3 certificaat of jouw behaalde diploma(‘s).

Nieuwsoverzicht